Harta cainilor vagabonzi din Bucuresti – introducere; obiective

De ceva timp am început să mă interesez de o problemă actuală a capitalei: aceea a câinilor fără stăpân. Astfel, am luat legătura cu cei de la Asociația pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (multe mulțumiri domnului director Lorentz Robert) care mi-au furnizat reclamațiile primite de ei de la cetățeni. Incerc sa realizez „Harta cainilor vagabonzi din Bucuresti conform reclamatiilor oficiale” (Mapping stray dogs from Bucharest according to official data).

Cred că este o temă importantă ce vizează o problemă actuală, care pare că va avea rezolvare în viitorul apropiat. Prin studiul de față sper să pot contribui într-un fel sau altul la noile decizii privind situația patrupedelor și să pot evidenția implicarea civică a populației în dorința de rezolvare a problemelor apărute.

1

Toate informațiile primite și cuantificate au caracter real, toate reclamațiile fiind înregistrate, toate primind un răspuns favorabil sau mai puțin favorabil de la responsabili în maxim 30 zile lucrătoare, conform legii.

Se dorește:

  1. Realizarea unei interfețe Web, în care, cu ajutorul tehnicilor GIS și de programare, să fie integrate toate informațiile culese, analizate și verificate într-o bază de date spațială, din reclamațiile primite de Asociația pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (numită în continuare A.S.P.A.); posibilitatea realizării unei aplicații web, pentru îmbunătățirea sistemului de recepționare și analizare a petițiilor, integrată în spațiul web aferent instituției;
  2. Localizarea pe platforma de hărți online (OpenStreetMap) a adreselor reclamate de locuitorii capitalei, cuantificarea numărului reclamațiilor și a câinilor reclamați (analiză cantitativă relativă), stabilirea arealelor cu cele mai mari probleme cauzate de câini (conform informațiilor din plângere) și cu cele mai mari „aglomerații”;
  3. Realizarea hărților tematice, corespondența cu alte idei conexe prin care să rezulte noi concluzii (de exemplu, dacă există o hartă realizată cu iluminarea stradală, prin intersectarea cu locațiile unde au avut loc atacuri ale câinilor pot rezulta relaționări).

Va invit să vizitați următorul link unde veți observa la nivel punctual reclamații din primele șase luni ale anului 2011.

http://opengis.unibuc.ro/webgis/canis/

În curând revin cu informații!

 

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Câini fără stăpân. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Harta cainilor vagabonzi din Bucuresti – introducere; obiective

  1. adi zice:

    primul pas ar fi legarea tuturor cainilor cu o sfoara de 5 metri ,ca sa nu mai poata musca.Apoi un cotet ,unde sa stea si sa fie hranit de primarie pana la sfarsitul vietii.Totusi solutia morala ar fi eutanasia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s