Rezultatele cercetării – câini fără stăpân reclamați în anul 2011

În luna noiembrie a anului trecut, am decis că este momentul să prezint câteva rezultate reale a muncii depuse până în acel moment la proiectul cu câinii fără stăpân. Acestea au fost  discutate în cadrul seminarului de Soluții libere open source pentru prelucrarea și reprezentarea datelor geospațiale, 23-24 noiembrie 2012.(http://earth.unibuc.ro/osgeo/timisoara2012)

Având în vedere că sunt masterandă în an final a Facultății de Geografie, specializarea Sisteme Informaționale Geografice, studiez problematica în primul rând din punct de vedere al locației, al localizării patrupedelor.

Astfel, conform documentelor cartografice realizate se observă clar arealele cu cele mai multe exemplare canine. Nu pot reprezenta deocamdată date privind agresivitatea entităților punctate, deoarece dețin prea puține. Atenție! Câinii sunt entități dinamice! Punctual este reprezentată doar poziția reclamată a acestora, s-au realizat zone buffer (zone tampon, de influență) pentru o rază de 500m de „acțiune” a acestora.

Vă invit să urmăriți prezentarea video din cadrul conferinței (http://www.youtube.com/watch?v=H4vij_-WGUA&feature=youtu.be) sau să analizați o variantă *.pdf a acesteia (Caini_fara_stapan_2011_geo-spatial.org-Timisoara2012).

Exemple din materialul cartat ce îl veți vedea în video sau pdf:

nr_reclamatii_pe_sectoarenr_reclamatii_pe_sectoare_OSMnr_caini_reclamati nr_caini_reclamati_OSMcercuri_reclamatii cercuri_reclamatii_OSMbuffer500mdistance nr_caini_implicatidistributie_lunara_reclamatii mod_transmitere_reclamatii

 

 

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Câini fără stăpân. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Rezultatele cercetării – câini fără stăpân reclamați în anul 2011

 1. atent zice:

  asa, si?! la ce ne foloseste?! cainii mushca in continuare…

  • Ristea Alina zice:

   Da, din pacate, asa este, cainii tot vor musca. Analizele sunt facute pentru a indica zonele unde se pare ca sunt cele mai multe probleme.
   Toate deciziile privind solutiile optime de rezolvare sunt in mainile celor mai de sus, totul depinde de ei si de interesele lor :).

 2. dan zice:

  nu se va rezolva niciodata nimic atata timp cat exista onguri de ”iubitori”care fac bani din mentinerea la infinit a problemei maidanezilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s